ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Η Tράπεζα του Τόπου μας!

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ανήκει ισότιμα σε κάθε ένα από τα πάνω 17.000 ενεργά μέλη που διαθέτει κατά την 40χρονη επιτυχημένη πορεία της στην ευρύτερη Περιφέρεια της Ηπείρου.

Η εγγραφή νέων μελών – συνεταίρων αποτελεί την επιβεβαίωση για εμάς ότι αποτελούμε την Τράπεζα του τόπου μας και πως όλοι μαζί εργαζόμαστε για έναν κοινό στόχο: την ανάπτυξή του.

Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου κάθε μέλος – συνέταιρος μπορεί να έχει τη δική του μερίδα, ενώ οι προσωπικές και επιχειρηματικές του ανάγκες μπορούν να καλύπτονται με τον πιο εξατομικευμένο τρόπο χάρη στην ευελιξία μας και την προσαρμογή των Τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών μας.

Εγγραφή Mέλους

Τι είναι όμως η συνεταιριστική μερίδα;

Η συνεταιριστική μερίδα αποτελεί μέρος των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας. Οι συνεταιριστικές μερίδες είναι κτήμα των συνεταίρων. Πρέπει να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η εκχώρησή τους σε τρίτους, εκτός αν υπάρχει σχετική συναίνεση των μελών του Δ.Σ. H συνεταιριστική μερίδα είναι αδιαίρετη και ίση για όλους τους συνεταίρους.

Πώς μπορώ να γίνω μέλος;

Μέλη μπορούν να γίνουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και εφόσον δεν έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μπορούν να γίνουν μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας νομικά πρόσωπα δημοσίου (ΝΠΔΔ), νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (σωματεία, σύλλογοι κ.λπ.). Πάντα σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του νόμου, τις ισχύουσες διατάξεις της Τράπεζας της Ελλάδος και τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Μπορώ να γίνω  μέλος αν μετέχω σε άλλο συνεταιρισμό που έχει την ίδια έδρα και τον ίδιο σκοπό;

Όχι, δεν είναι εφικτό.

Πώς μπορώ να εγγραφώ μέλος;

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συνεργάζεται τόσο με τους συνεταίρους - μέλη της όσο και με μη μέλη.

 • Για την εγγραφή μέλους απαιτείται από τον ενδιαφερόμενο η υποβολή γραπτής αίτησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο, με την οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι αποδέχεται το καταστατικό, τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου.
 • Οι υποψήφιοι για εγγραφή συνεταίροι, που έχουν γίνει δεκτοί από το Δ.Σ., υποχρεούνται να καταβάλουν την υποχρεωτική μερίδα και την οριζόμενη κάθε φορά υπεραξία της εντός διαστήματος ενός μήνα από τη γνωστοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. για την αποδοχή της αίτησής τους.
 • H ιδιότητα του μέλους αποκτάται από την απόφαση αποδοχής της αίτησης από το Δ.Σ. για όλες του τις σχέσεις με την τράπεζα, εκτός από τη συμμετοχή του στις Γενικές Συνελεύσεις.
 • Η εγγραφή των νέων μελών εγκρίνεται από την αμέσως επόμενη Γ.Σ.
 • H συμμετοχή των νέων μελών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων επιτρέπεται μετά την έγκριση εγγραφής από την Γ.Σ.

Υπό  ποιες προϋποθέσεις μπορώ να συμμετέχω;

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συνεργάζεται αποκλειστικά και μόνο με τους συνεταίρους  μέλη της.

Βασική προϋπόθεση αυτής της αποκλειστικής σχέσης είναι η εγγραφή στα μητρώα της Τράπεζας με την αγορά τουλάχιστον μιας συνεταιριστικής μερίδας. Μόνον έτσι δίνεται η δυνατότητα να γίνει κάποιος μέλος της Τράπεζας και συνεργαζόμενος μαζί της, να απολαμβάνει μέσα σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον την άμεση εξυπηρέτηση στις συναλλαγές του, με τους καλύτερους όρους της Αγοράς.

Γιατί είναι απαραίτητη η συμμετοχή μου;

 • 40 χρόνια Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία.
 • Στηρίζουμε τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, για να πρωταγωνιστήσουν σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 • Με αμεσότητα και ευελιξία στηρίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας.
 • Με άμεση έγκριση χρηματοδοτήσεων, προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
 • Βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας και είμαστε ανταγωνιστικοί για να στηρίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας.
 • Στηρίζουμε την παράδοση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.
 • Νοιαζόμαστε, γιατί είμαστε η Τράπεζα του τόπου μας και θέλουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή σου.
 • Η συμμετοχή στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο, είναι σημαντική επένδυση για το μέλλον και την ευημερία του τόπου μας. Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις δυνατότητες συμμετοχής στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ και παρακολουθείστε τα ετήσια δημοσιευμένα στοιχεία.
 • Η ετήσια υπεραξία της τράπεζας, αυξάνει κάθε χρόνο την αξία του κεφαλαίου σας.
 • Η Συνεταιριστική Τράπεζα επιβραβεύει τους συνεταίρους με ειδικά προνόμια. Οι συνεταίροι συμμετέχουν στην ανάδειξη μελών του ΔΣ στην ανοιχτή εκλογική διαδικασία. Κάθε συνεταιριστική μερίδα ισοδυναμεί με μία ψήφο. Η ιδιότητα του συνεταίρου αποκτάται με μικρή συμμετοχή. Παρακαλούμε ενημερωθείτε διαβάζοντας το Καταστατικό της Τράπεζας μας και τους ετήσιους απολογισμούς. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
 • Διοικείται τοπικά, με πλήρη διαφάνεια από τους συνεταίρους που εσείς εκλέγετε.
 • Είμαστε δίπλα σας να σας προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για κάθε ανάγκη. Είναι κοινό συμφέρον οι αποταμιεύσεις μας να μένουν, να αξιοποιούνται και να επαν-επενδύονται στον τόπο μας.
 • Η περιοχή μας χρειάζεται και αξίζει μια κοινή προσπάθεια που θα προωθήσει και θα ενισχύσει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή της.
 • Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι τα μέλη μας που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, έχοντας ένα κοινό στόχο: Την ανάπτυξη του τόπου μας.

Κατεβάστε εδώ την αίτηση αγοράς μερίδων παλαιού μέλους και εδώ την αίτηση εγγραφής νέου μέλους και αγοράς μερίδων.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26510-59000 ή στο info@epirusbank.gr για περισσότερες πληροφορίες.