Νέα & Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

04 Νοεμβρίου, 2020

← Δείτε όλα τα νέα

Έναρξη συνεργασίας της Συνεταιριστική Τράπεζας Ηπείρου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)

Έναρξη συνεργασίας της Συνεταιριστική Τράπεζας Ηπείρου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συνεργάζεται με το Πρόγραμμα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EBRD για να συμβάλει στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 

Ιωάννινα 3 Νοεμβρίου 2020 - Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ανακοινώνει τη  συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) που αφορά στην υποστήριξη της πρωτοβουλίας της EBRD σχετικά με τη διασύνδεση των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων με τοπικούς συμβούλους για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την πρόσβαση σε τεχνογνωσία που θα τις βοηθήσει να αναπτυχθούν.

 

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων, η Τράπεζα Ηπείρου διοργάνωσε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, διαδικτυακή συνάντηση, φέρνοντας σε επαφή συνεργάτες που καλύπτουν πληθώρα συμβουλευτικών υπηρεσιών με στελέχη της EBRD. Οι τοπικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν για τα οφέλη που μπορούν να έχουν μέσω του προγράμματος και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να ενταχθούν στο δίκτυο συνεργατών της EBRD στην Ήπειρο.

 

Αξιοποιώντας αυτή τη νέα δυνατότητα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου θα μπορούν να επωφεληθούν λαμβάνοντας την κατάλληλη συμβουλευτική καθοδήγηση. Επιλέγοντας μέσα από ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών όπως είναι ο στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός, η καθοδήγηση στην ανάπτυξη των πωλήσεων και των εξαγωγών, η ανάπτυξη πιστοποιήσεων και άλλα, θα έχουν τη δυνατότητα μεταξύ άλλων να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ενισχύοντας την δραστηριότητά τους αλλά και την τοπική οικονομία και κοινωνία.

 

Η υλοποίηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών βασίζεται στη λογική του διαμοιρασμού του κόστους, με ποσοστό 70% - 88% του συμβουλευτικού κόστους να καλύπτεται από την EBRD και το υπόλοιπο 12%-30% από την ίδια την επιχείρηση. Ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση του συμβουλευτικού έργου, πραγματοποιείται έλεγχος στην επιχείρηση για να μετρηθεί ο αντίκτυπος και τα αποτελέσματα που υπήρξαν από την υλοποίηση του έργου.

Ο κος Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Ηπείρου, ανέφερε σχετικά «Η Τράπεζα Ηπείρου λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου, υποστηρίζοντάς και κατευθύνοντας τες διαρκώς σε κάθε επιχειρηματικό τους βήμα. Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένους τοπικούς συμβούλους μπορεί να λειτουργήσει ως πυξίδα για τις επιχειρήσεις, συμβάλλοντας άμεσα στην ανάπτυξη τους. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία αυτή θα έχει οφέλη για όλα τα μέρη, πολύ περισσότερο όμως θα αναδείξει και θα ενδυναμώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας».

 

Η κυρία Δήμητρα Παπανδρέου, Επικεφαλής του προγράμματος Advice for Small Businesses στην Ελλάδα ανέφερε “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Τράπεζα Ηπείρου υποστηρίζει το έργο μας καθώς θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στις επιχειρήσεις αλλά και τους συμβούλους που εδρεύουν στην Ήπειρο. Είναι μέλημά μας να καλύψουμε τις ανάγκες όχι μόνο των επιχειρήσεων που βρίσκονται στα αστικά κέντρα αλλά και σε κάθε γωνιά της χώρας.”