Νέα & Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

22 Ιανουαρίου, 2024

← Δείτε όλα τα νέα

Νέο χρηματοδοτικό προϊόν για δικαιούχους του Προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»

Νέο χρηματοδοτικό προϊόν για δικαιούχους του Προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη»

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ανακοινώνει ένα νέο χρηματοδοτικό προϊόν που θα διατίθεται στα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη». Το νέο δάνειο, με προνομιακούς όρους, έχει ως στόχο να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση του κόστους διαβίωσης και να συμβάλει και στον πράσινο μετασχηματισμό της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, το νέο δάνειο θα προσφέρεται με ιδιαίτερα χαμηλό σταθερό επιτόκιο 7,90% και για διάρκεια έως 7 έτη. Δικαιούχοι του δανείου αποτελούν τα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία). Η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού ξεκινά από 20% και φτάνει έως και το 65% για τα νοικοκυριά. Επιπλέον, προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία, συζύγους και εξαρτώμενα μέλη ατόμων με αναπηρία, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Για αναλυτικούς όρους και προϋποθέσεις ο υποψήφιος δικαιούχος μπορεί να ενημερωθεί στα καταστήματα της Τράπεζας Ηπείρου, εδώ.

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου εργάζεται συστηματικά και με πράξεις για να συμβάλει στην πράσινη μετάβαση της περιφερειακής κοινωνίας και οικονομίας. Με το νέο χρηματοδοτικό προϊόν που προσφέρουμε στους δικαιούχους του Προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», τα νοικοκυριά θα έχουν τόσο τη δυνατότητα να περιορίσουν το ενεργειακό τους κόστος όσο και το ενεργειακό τους αποτύπωμα, συμμετέχοντας με αυτόν τρόπο και στην πρωτοβουλία για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας των Ιωαννίνων έως το 2030».