Νέα & Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

23 Νοεμβρίου, 2023

← Δείτε όλα τα νέα

Συνάντηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με τον ΣΕΒ για την Ηπειρωτική επιχειρηματικότητα

Συνάντηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με τον ΣΕΒ για την Ηπειρωτική επιχειρηματικότητα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, για να συζητήσουν την πορεία των επιχειρήσεων της περιφέρειας Ηπείρου, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν και οι δύο οργανισμοί στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Εκ μέρους της Τράπεζας, στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι κ.κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος και Βασίλειος Τσουκανέλης, Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος,  ενώ για λογαριασμό του ΣΕΒ παρόντες ήταν οι κ.κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής, Βίκυ Μακρυγιάννη, Διευθύντρια Τομέα Διεθνών Σχέσεων και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Μητσόπουλος, Διευθυντής Τομέα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Ρυθμιστικών Πολιτικών, Κατερίνα Δασκαλάκη, Διευθύντρια Τομέα Εργασιακών Σχέσεων, Νάντια Ροντογιάννη, Διευθύντρια Τομέα Μελών & Εσόδων, Ελευθερία Ρώμα, Senior Advisor, Τομέας Διεθνών Σχέσεων και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιάννης Χάμπας, Associate Advisor, Τομέας Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Στα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην οικονομία της περιφέρειας, τα προγράμματα και τα διαθέσιμα εργαλεία χρηματοδότησης της Τράπεζας προς αυτές, καθώς και ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας Ηπείρου και του ΣΕΒ για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης στην πράξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε και φέτος την αντιπροσωπεία του ΣΕΒ στα γραφεία μας. Η παρουσία του ΣΕΒ στην Ήπειρο και η θέλησή του να υποστηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα συνάδει απόλυτα με τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να συνδράμουμε αποτελεσματικά στην ενίσχυση όλων επιχειρήσεων, στην ανάπτυξη της καινοτομίας τους και ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα. Έχοντας μαζί μας έναν κοινωνικό εταίρο όπως είναι ο ΣΕΒ, προσδίδεται άλλη δυναμική στην Ηπειρωτική επιχειρηματικότητα». 

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο.Βιδάλης, ανέφερε ότι:

 «Ο ΣΕΒ εργάζεται συστηματικά για τις επιχειρήσεις ολόκληρης της χώρας, από όλους τους κλάδους της οικονομίας.  Η επίσκεψή μας στην Ήπειρο είχε στόχο να έρθουμε πιο κοντά με τις τοπικές επιχειρήσεις και τους φορείς της περιοχής, όπως η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Η συνάντηση που είχαμε με την Τράπεζα ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και επωφελής και για τις δυο πλευρές. Μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Ηπείρου. Η περιοχή χρειάζεται κάθε χρηματοοικονομικό εργαλείο που επιταχύνει την ανάπτυξή της, καθώς εξελίσσεται με ταχύτητα σε κόμβο ψηφιακής μετάβασης διεθνούς εμβέλειας. Είμαστε σίγουροι πως η Τράπεζα μπορεί να συμβάλει καθοριστικά σε αυτό το εγχείρημα, διευρύνοντας την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης, δημιουργώντας αξία για την τοπική κοινωνία».