Νέα & Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

20 Ιουνίου, 2023

← Δείτε όλα τα νέα

Η Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει το Δίκτυο Climanet για τη μετατροπή των Ιωαννίνων σε μία κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη

Η Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει το Δίκτυο Climanet για τη μετατροπή των Ιωαννίνων σε μία κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου έδωσε το παρόν στην εκδήλωση για την ίδρυση του Δικτύου Climanet προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή της στη συνεργασία των πόλεων που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030. Η συμμετοχή των Ιωαννίνων στη συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μία αναπτυξιακή ευκαιρία με πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς, όπως η ενέργεια, τα κτίρια, η διαχείριση αποβλήτων και οι μεταφορές, μαζί με σχετικά επενδυτικά σχέδια, η οποία θα καταστήσει τα Ιωάννινα μία πόλη-πρότυπο για ένα βιώσιμο μέλλον.

Παρόντες στην ιδρυτική υπογραφή του Δικτύου ήταν ο Δήμαρχος Τρικάλων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο Αντιδήμαρχος Αθήνας Χρήστος Τεντόμας, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Κούπκας, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νικόλαος Μπασακίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Λεμεσού Χάρης Τρίκης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης χαιρέτησαν τις εργασίες οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Σδούκου και Ευθύμιος Μπακογιάννης. Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών υπέγραψε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Με όραμα τη δημιουργία μίας πόλης που θα είναι πιο πράσινη, πιο καθαρή και πιο υγιής για τους κατοίκους της, η Τράπεζα Ηπείρου χρηματοδοτεί έργα πράσινης μετάβασης και καθαρής ενέργειας. συμμετέχει σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΑΤ ΑΕ με έμφαση την πράσινη χρηματοδότηση. Αναπτύσσει στρατηγικές ESG και επενδύει στη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού της για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη λειτουργία της. Μεταξύ άλλων, αξιοποιεί νέες τεχνολογικές λύσεις και επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό για τη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ίδρυση του Δικτύου Climanet, ο κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για καλή επιτυχία στις πόλεις που θα συνεργαστούν για να αποτελέσουν πρότυπα για ένα βιώσιμο μέλλον. Στη συνέχεια, ο κ. Χριστόφορος Σαπλαούρας, Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, παρουσίασε τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Τράπεζας μέσω των οποίων μπορεί να συνεισφέρει στην κλιματική ουδετερότητα και την ευημερία της Ηπείρου.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Βουγιούκας, αναφέροντας: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει την πρωτοβουλία ίδρυσης της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Δίκτυο ClimaNet» με στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας των Ιωαννίνων έως το 2023. Η πόλη μας βρίσκεται σε μια φάση εξέλιξης και προόδου και στόχος όλων μας είναι να γίνει μια σύγχρονη και ανταγωνιστική πόλη. Επομένως, η εφαρμογή πράσινων πολιτικών για τη μετατροπή της σε μία κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη θα συμβάλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και την ενίσχυση του τόπου μας».

Περισσότερες Φωτογραφίες