Νέα & Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

28 Απριλίου, 2023

← Δείτε όλα τα νέα

Στην αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και την εξέλιξη των instant payments επικεντρώθηκε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στo 7ο Payments360 Conference

Για ακόμη μια χρονιά η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετείχε με επιτυχία στο συνέδριο 7ο Payments360 Conference, που διοργανώθηκε στις 27 Απριλίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής και είχε ως κεντρικό θέμα την προσαρμογή των ψηφιοποιημένων συναλλαγών των Τραπεζών σύμφωνα με τους νέους διεθνείς Κανονισμούς, και τα instant payments που παρέχουν μια αναβαθμισμένη εμπειρία και ευκολία στον πελάτη.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας συμμετείχε μαζί με άλλα C-level τραπεζικά στελέχη στο πάνελ με θέμα “Strategic & Operational imperatives - Banks’ Contribution at the forefront of realizing digital Payments”.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Βουγιούκας τόνισε πως η λύση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που εφαρμόζει η Τράπεζα Ηπείρου, η οποία επικεντρώνεται στα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά για την προστασία των πελατών της και για τη βελτίωση της εμπειρίας τους κατά την διάρκεια χρήσης των διαδικτυακών της υπηρεσιών, την καθιστά από τις πρωτοπόρες Τράπεζες στην Ελλάδα.
Ενώ, σε ερώτηση που δέχθηκε για την χαμηλή αποδοχή που φαίνεται να εμφανίζουν ακόμα τα instant payments στην Ελλάδα, ο κ. Βουγιούκας σημείωσε πως οι βασικοί λόγοι είναι δύο: η ασφάλεια και οι υψηλές χρεώσεις στις συναλλαγές, τονίζοντας πως η Τράπεζα Ηπείρου έχει αντιμετωπίσει άμεσα και τα δύο θέματα. Αυτό έχει επιτευχθεί με την ενσωμάτωση της ΑΙ λύσης και προσφέροντας τη χαμηλότερη χρέωση της αγοράς στους εταιρικούς λογαριασμούς όψεως, εξισώνοντας την προμήθεια για άμεσες πληρωμές (instant payments) με την προμήθεια εμβάσματος κανονικής προτεραιότητας, δηλαδή στα 0,9 ευρώ.