Νέα & Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

06 Σεπτεμβρίου, 2022

← Δείτε όλα τα νέα

Αθλοθέτης και του ρεκόρ διαδρομής του Ioannina Lake Run η Τράπεζα Ηπείρου

Αθλοθέτης και του ρεκόρ διαδρομής του Ioannina Lake Run η Τράπεζα Ηπείρου

Ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια το Ioannina Lake Run να ανοίξει ακόμη περισσότερο τα φτερά του, αλλά και να εδραιωθεί ως ένας αγώνας για όλους, έχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, που στηρίζει δυναμικά και τη διοργάνωση, αλλά και τους αθλητές που παίρνουν μέρος.

 

Φέτος, η Τράπεζα Ηπείρου θα είναι για ακόμη μια φορά επίσημος αθλοθέτης του Γύρου Λίμνης των 30 χλμ. γύρω από την Παμβώτιδα, απονέμοντας χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες, μια πρωτοβουλία που αποτελεί και ένα δείγμα εκτίμησης στην προσπάθεια των αθλητών μεγάλων αποστάσεων, οι οποίοι προετοιμάζονται χωρίς τις οικονομικές απολαβές αθλητών άλλων αγωνισμάτων. Για πρώτη φορά, φέτος η Τράπεζα Ηπείρου θα αθλοθετήσει και χρηματικό βραβείο για το ρεκόρ διαδρομής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με στόχο να συμμετέχουν περισσότεροι κορυφαίοι δρομείς με υψηλότερες επιδόσεις. Κάτι που σε ένα βαθμό έχει ήδη επιτευχθεί, καθώς στα Γιάννενα θα βρεθούν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου οι μισοί σχεδόν δρομείς από αυτούς που τερμάτισαν στην πρώτη 15άδα του Μαραθωνίου της Αθήνας πέρυσι. Επίσης, η Τράπεζα Ηπείρου θα είναι, επίσης για πρώτη φορά, χορηγός του Παραλίμνιου Αγώνα Δρόμου 1.000 μ. για ΑμεΑ, με στόχο να περάσει το μήνυμα των ίσων δικαιωμάτων σε συμμετοχή αγώνων δρόμου.

 

Την πολυδιάστατη στήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στο Ioannina Lake Run υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Βουγιούκας. «H Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει ενεργά και με συνέπεια πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που έχουν άμεση και έμμεση επίδραση στην οικονομία της Ηπείρου και την τοπική κοινωνία. Ταυτόχρονα, με την υποστήριξη του Παραλίμνιου Αγώνα ΑμεΑ θέλουμε να δώσουμε θάρρος και δύναμη στα άτομα με αναπηρία και να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Επίσης, με την αθλοθέτηση του ρεκόρ αγώνα δρόμου, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της διοργάνωσης του Ioannina Lake Run, βοηθώντας να προσελκύσει κορυφαίους αθλητές και να έχει απήχηση στο εξωτερικό. Έτσι, ο τόπος μας θα λάβει προβολή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και εκτός συνόρων», ανέφερε.

 

«Το Ioannina Lake Run είναι μια εκδήλωση, που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας και είναι ένα αθλητικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας, με απήχηση πλέον και σε δρομείς του εξωτερικού. Θέλουμε να δεσμευτούμε ότι και τα επόμενα χρόνια η Τράπεζα Ηπείρου θα είναι δίπλα στο Ioannina Lake Run και τους ανθρώπους του, που πραγματικά έχουν αναβαθμίσει και το δρομικό κίνημα στην πόλη και την ίδια την πόλη, προβάλλοντάς τη σε όλο τον κόσμο», είπε ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Βασίλης Τσουκανέλης, κάνοντας γνωστό ότι στους αγώνες θα συμμετέχει και μια ομάδα εργαζόμενων.

 

«Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται», τόνισε ο διευθυντής του Ioannina Lake Run Ηλίας Σπυριούνης, εκτιμώντας πως φέτος ο συναγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, λόγω και του επάθλου για το ρεκόρ αγώνα που θεσμοθετείται, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Τράπεζα Ηπείρου για την πολύπλευρη συνεισφορά της, καθώς και την κοινωνική της ευαισθησία με την υιοθεσία του Παραλίμνιου Δρόμου για τα ΑμεΑ, ο οποίος πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου. «Ήταν ένας αγώνας που δεν έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και φέτος τον περιμένουμε με χαρά», σημείωσε.

 

Αναφερόμενος, τέλος, στις συμμετοχές, ο κ. Σπυριούνης εκτίμησε ότι θα είναι στα επίπεδα του 2019, χρονιά που στα Γιάννενα έτρεξαν συνολικά 3.900 δρομείς στους αγώνες του διημέρου. «Αυτό που για εμάς έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ο κάθε Γιαννιώτης να έχει μια θέση στη φετινή διοργάνωση. Είτε τρέχοντας, είτε ως εθελοντής, είτε συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις, είτε ακόμη και ενθαρρύνοντας όσους παίρνουν μέρος στους αγώνες», κατέληξε.

Περισσότερες Φωτογραφίες