News & Press Releases

PUBLISHED

18 November, 2021

← See all news

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον ΣΕΒ και επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον ΣΕΒ και επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

Ιωάννινα, 18 Νοεμβρίου 2021 – Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου παρευρέθηκε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στα Ιωάννινα με θέμα τις προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συζήτηση έλαβαν μέρος επιχειρήσεις και φορείς από την Περιφέρεια Ηπείρου και εκ μέρους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου συμμετείχαν οι κ.κ. Κωσταντίνος Ζωνίδης, Πρόεδρος Δ.Σ., Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος και Βασίλειος Τσουκανέλης, Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος.

Στόχος της συζήτησης μεταξύ των μελών της επιχειρηματικής κοινότητας της Περιφέρειας ήταν η ανάλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις και των ευκαιριών που υπάρχουν για ανάπτυξη. Επιπλέον, αναφέρθηκαν τρόποι με τους οποίους ο ΣΕΒ μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Ηπείρου, υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Εκ μέρους του ΣΕΒ ήταν παρόντες οι κ.κ. Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής, Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Νάντια Ροντογιάννη, Διευθύντρια Τομέα Μελών, και Μαρία Μποζούδη, Senior Advisor.

 

Με αφορμή την επίσκεψη του ΣΕΒ στην Ήπειρο και δεδομένου του σημαντικού ρόλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου για την οικονομία της Περιφέρειας, στελέχη της διοίκησης του ΣΕΒ πραγματοποίησαν επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας, όπου παρακολούθησαν παρουσίαση για το ρόλο της Τράπεζας στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και συνομίλησαν με στελέχη της ανώτατης διοίκησης της Τράπεζας.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε σχετικά: «Ο ρόλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ως μοχλός ανάπτυξης της Ηπείρου είναι κομβικός και η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας  αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για εμάς. Η παρουσία ενός κοινωνικού εταίρου όπως ο ΣΕΒ στις προσπάθειες ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων είναι πολύ σημαντικός και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είναι σύμμαχος στις προσπάθειες της επιχειρηματικής κοινότητας. Ως Τράπεζα είμαστε πάντα δίπλα στις τοπικές επιχειρήσεις παρέχοντας κατάλληλες συμβουλευτικές υπηρεσίες και προϊόντα».

 

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ.  Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, τόνισε: «Είχαμε την ευκαιρία στη σημερινή συνάντηση να ενημερωθούμε διεξοδικά  για το ρόλο και τη συμβολή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στην τοπική ανάπτυξη. Η επίσκεψη μας στα Ιωάννινα μας έδωσε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με πολλές δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και να τους μεταφέρουμε χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.  Όπως τονίσαμε, επίσης, ο ΣΕΒ  σήμερα εκπροσωπεί δυναμικές επιχειρήσεις από όλους τους τομείς και περιφέρειες της ελληνικής οικονομίας, ενώ σε ποσοστό 70% στους κόλπους του εντάσσονται μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες στηρίζουμε στην προσπάθεια μεγέθυνσης και διεύρυνσης της ανταγωνιστικότητας τους». 

More Pictures