News & Press Releases

PUBLISHED

20 March, 2019

← See all news

Επιχειρηματική Χρηματοδότηση – ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Επιχειρηματική Χρηματοδότηση – ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Η Τράπεζα Ηπείρου συμμετέχει στη Δράση Επιχειρηματική Χρηματοδότηση - ΤΕΠΙΧ ΙΙ που έχει ως στόχο την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω Κεφαλαίων Κίνησης ή/και Επενδυτικών Δανείων με προνομιακούς όρους τιμολόγησης καθώς το 40% του δανείου που προέρχεται από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ είναι άτοκο.

Η χρηματοδότηση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στους κλάδους της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού.

Τα χαρακτηριστικά των δανείων είναι:

1. Επιχειρηματικά Δάνεια που χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που δεν έχουν υλοποιηθεί. Το ύψος χρηματοδότησης κυμαίνεται από €25.000 έως €1.500.000 και αφορά επιχειρήσεις που:

  • Εντάχθηκαν σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης και δεν έχουν υλοποιήσει το επενδυτικό τους σχέδιο
  • Δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης και δεν έχουν υλοποιήσει το επενδυτικό τους σχέδιο Η διάρκεια κυμαίνεται από 5 έως 10 έτη με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 24 μήνες.

2. Κεφάλαιο Κίνησης, ειδικού σκοπού στο πλαίσιο δραστηριοτήτων ανάπτυξης ή επέκτασης της επιχείρησης. Το ύψος χρηματοδότησης κυμαίνεται από €10.000 έως €500.000 και αφορά την κάλυψη:

  • Αναγκών αναπτυξιακού χαρακτήρα (δαπάνες δημιουργίας, ίδρυσης, επέκτασης μίας επιχείρησης κ.ά.)
  • Αυτοτελών επιχειρηματικών αναγκών που σχετίζονται με το εμπορικό/συναλλακτικό κύκλωμα της επιχείρησης (αγορά πρώτων & βοηθητικών υλών, αγαθών, υπηρεσιών και εμπορευμάτων, γενικά έξοδα, μισθολογικό κόστος κ.λπ.)

Η διάρκεια κυμαίνεται από 2 έως 5 έτη με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 6 μήνες. Κάθε επιχείρηση δύναται να ενταχθεί, υπό προϋποθέσεις, και στα δύο είδη προνομιακών δανείων. Το τελικό επιτόκιο* που επιβαρύνει τον πελάτη, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 40% του δανείου προέρχεται από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και είναι άτοκο, θα είναι κυμαινόμενο με βάση:

  • Το επιτόκιο Ε.Κ.Τ. πλέον προσαυξήσεως

* πλέον εισφοράς του Ν.128/75 (0,60%), η οποία εφαρμόζεται στο 60% του δανείου

Τρόπος εξυπηρέτησης:

  • Με μηνιαίες τοκοχρεολυτικές δόσεις.
  • Με 3μηνες τοκοχρεολυτικές δόσεις.

Δίνεται η δυνατότητα πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής χωρίς καμία επιβάρυνση (π.χ. ποινή πρόωρης προεξόφλησης).

Έξοδα Δανείων:

  • 0,5% του αρχικού ποσού του δανείου με ανώτατο ποσό €4.000 και κατώτατο €100.

Εκταμιεύσεις: Εφάπαξ ή σταδιακές εκταμιεύσεις κατόπιν προσκόμισης δικαιολογητικών. Καταληκτική ημερομηνία εκταμίευσης των δανείων ορίζεται η 31/10/2023, υπό την προϋπόθεση ότι ο προϋπολογισμός του Προγράμματος δεν έχει εξαντληθεί νωρίτερα. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αξιοποιήσει το όφελος που του παρέχεται από τα άτοκα κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και την άμεση, αξιόπιστη και ποιοτική εξυπηρέτηση που παρέχει η Τράπεζα επιλέγοντας τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, καταχωρώντας την αίτηση του στο: www.ependyseis.gr/mis