News & Press Releases

PUBLISHED

28 September, 2020

← See all news

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 2020

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 2020

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Προβλέψεις για θετικά αποτελέσματα το 2020 – Νέο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης

 

Ιωάννινα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 – Οι προβλέψεις για σημαντική βελτίωση αποτελεσμάτων το 2020 και το νέο τριετές επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης ήταν τα βασικά θέματα που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2020, στο ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα, παρουσία της Διοίκησης και των μελών της.

Ειδικότερα, τα μέλη της Τράπεζας ενημερώθηκαν πως παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία, λόγω της πανδημίας COVID-19, οι προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 είναι ιδιαιτέρως θετικές, ενώ παρουσιάστηκαν οι συγκεκριμένοι άξονες του νέου τριετούς επιχειρησιακού σχεδίου που έχουν ως στόχο να οδηγήσουν στον μετασχηματισμό της Τράπεζας Ηπείρου από μια τοπική σε ισχυρή συνεταιριστική Τράπεζας.

 

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους σκοπούς της πραγματοποίησης της συνέλευσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία για τις επικείμενες εκλογές.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε: «Το 2020 είναι έτος σταθμός για την Τράπεζα Ηπείρου με την ολοκλήρωση του νέου λειτουργικού μοντέλου της, την κάλυψη των εποπτικών απαιτήσεων και την ενίσχυση βασικών τομέων όπως της διαχείρισης κινδύνων και των ΜΕΑ. Η άμεση αντίδρασή μας στις πολυάριθμες δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, η εποικοδομητική συνεργασία όλων των τμημάτων της Τράπεζας, καθώς και τα σημαντικά βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα που έχουμε στη διάθεσή μας, θωρακίζουν την τράπεζα και προετοιμάζουν το έδαφος για είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα μας. Μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου και ρεαλιστικού επιχειρηματικού σχεδίου με περαιτέρω πιστωτική επέκταση εντός και εκτός Ηπείρου, με περαιτέρω βελτίωση των δεικτών ΜΕΑ, με περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας και με ψηφιακό μετασχηματισμό».

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εισήγησης προς την Γ.Σ. για την παροχή εξουσιοδότησης για την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου, ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Βασίλειος Τσουκανέλης σημείωσε «Η τράπεζα μετά την έγκριση του νέου τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου και την αναμενόμενη σημαντική ανάπτυξη και βελτίωση των αριθμοδεικτών της πρέπει να έχει τη δυνατότητα και την ευελιξία, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, να μπορεί να προχωρήσει άμεσα  στην έκδοση νέου ομολογιακού δανείου. Το ύψος και οι διάρκεια καθώς και λοιποί  οροί του θα καθοριστούν εν πολλοίς από τις μελλοντικές εξελίξεις αλλά και την πορεία της οικονομίας λόγω της πανδημίας».

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, τόνισε «Έχουμε σχεδιάσει ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα το οποίο είναι ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο στη σημερινή πραγματικότητα. Ταυτόχρονα όμως, έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα.  Πιστεύουμε ακράδαντα πως θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας ελληνικής, ισχυρής συνεταιριστικής Τράπεζας. Έχοντας πλέον γερές βάσεις, έχοντας αναδιαρθρώσει και εκσυγχρονίσει την Τράπεζα, το νέο επιχειρησιακό σχέδιο θα είναι οδηγός μας για το αύριο, για να χτίσουμε την Τράπεζα που εμείς και η τοπική κοινωνία ονειρευόμαστε».

 

Τέλος, εγκρίθηκαν οι εγγραφές νέων μελών και εκλέχθηκε η νέα Εφορευτική Επιτροπή και ο Πρόεδρος αυτής για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας που θα πραγματοποιηθούν στις 7.10.2020 ή 14.10.2020 και της ψηφοφορίας στις 17 & 18.10.2020.