News & Press Releases

PUBLISHED

27 March, 2020

← See all news

Αύξηση ορίου ποσού στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την αύξηση του ορίου ποσού στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ.

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στο πλαίσιο της διαρκούς συνδρομής τους για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), προχωρούν από τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου και έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 στην αύξηση του ορίου ποσού των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στα 50 από τα 25 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Με το συγκεκριμένο, προσωρινό για τους επόμενους δύο μήνες μέτρο, εκτιμάται πως ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια βενζίνης και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιούνται περαιτέρω οι επαφές των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πρέπει να πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να δίνεται η κάρτα πληρωμών στον υπάλληλο του καταστήματος. Ωστόσο, για συναλλαγές ποσού άνω των 50 ευρώ θα ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, πιστές στη δέσμευσή τους, παρακολουθούν τις εξελίξεις και επικαιροποιούν συνεχώς τα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών τους.

Relevant Documents

Download the document Download the document File Size: 116 KB