News & Press Releases

PUBLISHED

07 November, 2023

← See all news

Το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας σε ημερίδα στα Γιάννενα

Το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας σε ημερίδα στα Γιάννενα

Την προσεχή Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου Ηπείρου η κοινότητα C.Ioannina σε συνεργασία με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Η Ψηφιακή Οικονομία και το νέο της τοπίο». Η δίωρη εκδήλωση, που ξεκινάει στις 18:00, έχει στόχο αφενός να αναδείξει τις σύγχρονες τάσεις της ψηφιακής οικονομίας, αφετέρου να εξετάσει το ψηφιακό μέλλον του τραπεζικού τομέα.

Ταυτόχρονα, εξετάζει και το πώς η εξέλιξη της ψηφιακής οικονομίας συμβάλλει στην ανάπτυξη του τοπικού οικοσυστήματος και στον συνολικότερο μετασχηματισμό των εταιρειών της Ηπείρου. Διακεκριμένοι ομιλητές από τον ευρύτερο τραπεζικό τομέα, από νεοφυείς επιχειρήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, τον Δήμο, την Περιφέρεια, αλλά και από την πανεπιστημιακή κοινότητα συμμετέχουν σε έναν γόνιμο διάλογο.

«Όραμα μας στην κοινότητα C.Ioannina είναι να υποστηρίξουμε και να επιταχύνουμε την εξέλιξη των Ιωαννίνων σε περιφερειακό κόμβο καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πόλη. Πρώτον, συγκεντρώνει στα Ιωάννινα σημαντικούς ομιλητές, προβάλλοντας τα την ίδια στιγμή ως τεχνολογικό προορισμό. Δεύτερον εξετάζει ζητήματα που βρίσκονται στην αιχμή της ψηφιακής οικονομίας, εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την τεχνογνωσία του τοπικού οικοσυστήματος, και τρίτον, δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης», δήλωσε ο Τάσος Κούτλας, συνιδρυτής της κοινότητας C.Ioannina.

Από την άλλη, ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, πρόσθεσε πως «στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Τράπεζας Ηπείρου βρίσκονται η καινοτομία και η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Σε μια περίοδο που η ψηφιακή τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία, ο στόχος μας είναι διττός. Πρώτον, βοηθάμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις να μετασχηματιστούν για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές. Δεύτερον, ενισχύουμε τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, αναπτύσσουμε στέρεη συνεργασία με το τοπικό οικοσύστημα και συμβάλλουμε σταθερά στη δημιουργία μιας σύγχρονης επιχειρηματικής κουλτούρας. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργαζόμαστε με την  κοινότητα C.Ioannina για να διευρύνουμε τον δημόσιο διάλογο γύρω από το μέλλον της ψηφιακής οικονομίας και για το πώς επηρεάζει τις επιχειρήσεις».

Για το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και για την εγγραφή δείτε εδώ.