News & Press Releases

PUBLISHED

12 September, 2023

← See all news

Τράπεζα Ηπείρου: Χορηγός του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την αποκατάσταση των 5 αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

Τράπεζα Ηπείρου: Χορηγός του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» για την αποκατάσταση των 5 αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το αναπτυξιακό Πρόγραμμα που υλοποιεί με τίτλο «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου». Το πρόγραμμα αποτελεί ένα εξειδικευμένο και ολιστικό προϊόν πολιτιστικού τουρισμού με στόχο την αποκατάσταση των 5 αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου: της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης, της Αμβρακίας και των Γιτάνων. Οι προοπτικές του Προγράμματος συζητήθηκαν στην 16η Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ήπειρο από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή της Τράπεζας Ηπείρου.

Η χορηγία της Τράπεζας Ηπείρου και η συμβολή της στην αναστήλωση των αρχαίων θεάτρων αποσκοπεί στην ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού της Ηπείρου και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Κεντρικό θέμα της 16ης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» αποτέλεσε η διερεύνηση της επόμενης μέρας της Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, με στόχο να λειτουργεί σε ένα περιβάλλον διαρκούς ελέγχου και βελτίωσης, και να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο προϊόν Πολιτιστικού Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της 16ης Γενικής Συνέλευσης που υλοποιήθηκε στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Νικόπολης το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2023, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ ευτυχής που η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετέχει επιτέλους στην οικογένειά μας. Είναι τόσο κοντά το αξιακό μας περιβάλλον και τόσο μεγάλη η χαρά μας, που θα δουλέψουμε μαζί και με πολύ κέφι, για να βάλουμε την άπειρο - Ήπειρο στον παγκόσμιο χάρτη του πολιτιστικού τουρισμού».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας, απηύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας: «Η Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» για την προστασία και ανάδειξη των σπουδαιότερων αρχαίων θεατρικών μνημείων της Ελλάδας. Στηρίζουμε ενεργά πολιτιστικές ενέργειες και προγράμματα που ωφελούν όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου και προβάλουν την κληρονομιά του τόπου μας στο πανελλήνιο και διεθνώς. Θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρο Μπένο, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός υψηλού επιπέδου πολιτιστικού προγράμματος με σημαντικά οφέλη για την Ήπειρο».