News & Press Releases

PUBLISHED

20 December, 2022

← See all news

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αναβαθμίζει σημαντικά την προστασία που παρέχει στους πελάτες της από πλευράς κυβερνοασφάλειας, με τη λύση Τεχνητής Νοημοσύνης της Quadible

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αναβαθμίζει σημαντικά την προστασία που παρέχει στους πελάτες της από πλευράς κυβερνοασφάλειας, με τη λύση Τεχνητής Νοημοσύνης της Quadible

Ιωάννινα, 20 Δεκεμβρίου 2022 – Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου αναβαθμίζει το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει στους πελάτες της με μια υπηρεσία συμπεριφορικής ταυτοποίησης, επιτρέποντάς τους  να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω mobile banking με μεγαλύτερη ασφάλεια και αμεσότητα. Η νέα υπηρεσία αξιοποιεί τη λύση Τεχνητής Νοημοσύνης της Quadible, νεοφυούς εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της κυβερνοασφάλειας με βάση το Λονδίνο και την Αθήνα, με την υποστήριξη της εταιρείας Natech.

Η αντικατάσταση του κωδικού ταυτοποίησης, που απαιτείται σε κάθε συναλλαγή, με τη συμπεριφορική ταυτοποίηση, καθιστά τη Συνεταιριστική Ηπείρου την πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα η οποία εφαρμόζει λύση Τεχνητής Νοημοσύνης. Η εν λόγω λύση βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο ο πελάτης χρησιμοποιεί το smartphone του και προσφέρει εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια ως προς την ταυτοποίησή του, προλαμβάνοντας τις ψηφιακές απειλές.

Η υπηρεσία πραγματοποιεί συνεχή έλεγχο ταυτότητας του χρήστη, κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, χωρίς να απαιτείται κάποια εισαγωγή στοιχείων από μέρους του. Μαθαίνει τα πρότυπα συμπεριφοράς του και δημιουργεί ένα προφίλ γι’ αυτόν, συνδυάζοντας παρατηρήσεις από την κίνησή του, τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του, τον τρόπο χρήσης του κινητού και το είδος των συναλλαγών τις οποίες πραγματοποιεί, προσδιορίζοντας με μεγάλη ακρίβεια την ταυτότητά του. Η αποδοχή χρήσης της λύσης γίνεται πάντοτε με τη συγκατάθεσή του χρήστη, με σεβασμό στο  απόρρητο των προσωπικών του δεδομένων.

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Μέσα από τη συνεργασία μας με την Quadible αναβαθμίζουμε σημαντικά την προστασία που παρέχουμε στους πελάτες μας, από πλευράς κυβερνοασφάλειας. Οι πελάτες μας μπορούν να υλοποιούν όλες τις συναλλαγές ψηφιακά σε ένα ασφαλές περιβάλλον με ανταγωνιστικές  προμήθειες και έξοδα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τράπεζας με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία συνεχίζεται σταθερά και με επιτυχία, αποβλέποντας στη διατήρηση της ισχυρής της θέσης στην Ήπειρο, για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

 

 

Από την πλευρά του, ο Νίκλας Παλαγγιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Quadible, τονίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου έγινε η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα η οποία υιοθετεί τη λύση της διαρκούς συμπεριφορικής ταυτοποίησης. Η αμιγώς ελληνική εταιρεία μας χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα εργαλεία για να επιτύχει αφενός αυξημένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αφετέρου εντυπωσιακή απλούστευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, ώστε οι χρήστες να μπορούν να πραγματοποιήσουν περισσότερες συναλλαγές. Λόγω της δραματικής αύξησης στις ηλεκτρονικές απάτες, η υιοθέτηση μιας τέτοιας λύσης αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό».