News & Press Releases

PUBLISHED

29 November, 2022

← See all news

20th Bank Management Conference 2022

20th Bank Management Conference 2022

O Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ιωάννης Βουγιούκας συμμετείχε στο 20ο Bank Management Conference που διοργανώθηκε στις 24 Νοεμβρίου από την Boussias.  

Σε συζήτηση με τον δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Μαρκέτο, ο κ. Βουγιούκας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στις οικονομίες των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα στην πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε κεφάλαια, απαραίτητα για την ανάπτυξή τους.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο κ. Βουγιούκας στάθηκε και στη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης για την οικονομία αυτή την περίοδο, όχι μόνο λόγω των υψηλών κεφαλαίων που διαχειρίζεται, αλλά και της συμβολής του στην επιδότηση των υψηλών επιτοκίων δανεισμού, που αναμένονται να αυξηθούν περαιτέρω καθιστώντας τον έως και απαγορευτικό. Αναμένοντας την πρόσκληση συμμετοχής στο Ταμείο, ο κ. Βουγιούκας τόνισε πως οι Συνεταιριστικές Τράπεζες θα μπορούσαν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διάθεση αυτών των κεφαλαίων στις μικρές και μεσαίες τοπικές επιχειρήσεις, όπου διαπιστώνεται έλλειμμα διάθεσης μέχρι στιγμής.