News & Press Releases

PUBLISHED

14 July, 2022

← See all news

45η Γενική Συνέλευση Τράπεζα Ηπείρου

45η Γενική Συνέλευση Τράπεζα Ηπείρου

Ολοκληρώθηκε η 45η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

Ιωάννινα, 8 Ιουλίου 2022 – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 45η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 19:30 στην αίθουσα Βασιλείου Πυρσινέλλα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Ηπείρου, θεσμικοί παράγοντες, επιχειρηματίες και συνέταιροι, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο δείχνουν σταθερά την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας στην Τράπεζα ως δύναμη κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ηπείρου.

 

Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε με την εναρκτήρια ομιλία του ο Προέδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Ζωνίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη γεωπολιτική αστάθεια της περιόδου αλλά και τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα μετά την πανδημία του Covid-19. Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Ζωνίδης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε παρά το βαρύ οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα που άφησε η πανδημία COVID-19 την τελευταία διετία. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζωνίδης μίλησε για το ενεργητικό της Τράπεζας, το οποίο σημείωσε αύξηση κατά 1,81% σε σύγκριση με το 2020. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα ενίσχυσε όλα τα οικονομικά της στοιχεία διατηρώντας υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, ο οποίος υπερβαίνει το 16,3% και κατάφερε να σημειώσει ισχυρή λειτουργική επίδοση και το 2021. Τέλος, ο κ. Ζωνίδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα οφέλη που απέφερε η επέκταση του δικτύου της Τράπεζας με το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε Μέτσοβο και Πάργα στοχεύοντας στην περαιτέρω στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε το προσωπικό και τα στελέχη της Τράπεζας για τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, καθώς και τους συνεταίρους της Τράπεζας που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ενδυνάμωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.

 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2021, αναφέροντας ότι αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την Τράπεζα, καθώς σημειώθηκε σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς. Κέρδη προ προβλέψεων ανήλθαν σε €4,5 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 20% , κυρίως μέσα από την υγιή πιστωτική επέκταση. Τα μη εξυπηερούμενα ανοίγματα μειώθηκαν περαιτέρω κατά 9,6% ανερχόμενα πλέον στο 46,1% του συνόλου των δανείων. Επίσης το cost to income βελτιώθηκε κατά 2,6 μονάδες.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Βουγιούκας, σημείωσε ότι το 2021 υλοποιήθηκαν κάποια από τα σημαντικότερα έργα της τελευταίας δεκαετίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της απλοποίησης των διαδικασιών της Τράπεζας, με κυριότερο τη μετάπτωση στο νέο core banking system και την νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Ο κ. Βουγιούκας μίλησε για τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του 2022 και τους στόχους που έχουν τεθεί για τη διατήρηση της ισχυρής θέσης της Τράπεζας στην Ήπειρο με την αύξηση του μεριδίου αγοράς κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα έκανε λόγο για την στρατηγική περαιτέρω αποκλιμάκωσης του αποθέματος ΜΕΔ, βασιζόμενη σε μια πιο επιθετική στρατηγική σχετικά με την ρευστοποίηση ακινήτων. Επίσης ανακοίνωσε ότι από τέλη Ιουλίου η Τράπεζα θα παρέχει νέα ασύρματα POS τελευταίας τεχνολογίας Android και μέχρι τέλη του έτους νέες χρεωστικές κάρτες με όλες τις σύγχρονες λειτουργίες.

 

Κλείνοντας, ανέφερε ότι στόχος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου είναι να γίνει μια από τις τράπεζες πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας, αναπτύσοντας μακροχρόνιες win-win αποδοτικές σχέσεις.

 

Ο Εντεταλμένος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Βασίλειος Τσουκανέλης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2021, τα οποία όπως ανέφερε είναι τα καλυτέρα ιστορικά για τον οργανισμό σε όλα τα επίπεδα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ανοδική πορεία της τράπεζας θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, τόνισε την καθοριστική συμβολή του στρατηγικού επενδυτή ο οποίος με τη συμμετοχή του το 2015 στο κεφάλαιο της τράπεζας άλλαξε την πορεία και καθόρισε και καθορίζει το μέλλον του οργανισμού, δίνοντας όραμα στους παλαιούς και νέους συνεταίρους της τράπεζας οι οποίοι επίσης αυξήσαν σημαντικότατα τη συμμετοχή τους. Ο κ. Τσουκανέλης σημείωσε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου η οποία είναι σήμερα η παλαιότερη συνεταιριστική τράπεζα στην ΕΛΛΑΔΑ και ταυτόχρονα έχει αποδείξει ότι είναι μια σύγχρονη, ευέλικτη και δυναμική τράπεζα που δημιουργεί αξία για τον τόπο της, με πράξεις που κάνουν θετική διαφορά στις ζωές των μετόχων της και στην κοινωνία, στοχεύοντας στην οικονομική ευημερία της Ηπείρου.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, κ. Χρήστος Παπαδόγιαννης, εξέφρασε την ικανοποίηση για τα αποτελέσματα τα οποία συμβαδίζουν με το επιχειρηματικό πλάνο του οργανισμού, ευχαρίστησε όλα τα στελέχη και τους μεριδιούχους για την στήριξη και την υιοθέτηση του οράματος του στρατηγικού επενδυτή και δήλωσε την αδήριτη συνέχιση της στήριξης της τράπεζας από το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ. Αναφέρθηκε στους στόχους που η τράπεζα έχει θέσει και κάλεσε όλους τους ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ να συμμεριστούν και να στηρίξουν το όραμα για τη δημιουργία μιας ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ συμβάλλοντας στην ανάδειξή της σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες χρηματοοικονομικές ανάγκες των πελατών της.

 

Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, όλα τα Διοικητικά στελέχη της Τράπεζας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τα αποτελέσματα του 2021 και ευχαρίστησαν όλο το προσωπικό της Τράπεζας το οποίο με την αφοσίωση και αποφασιστικότητά του συμβάλει στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για όλους τους Ηπειρώτες.

More Pictures