ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-01-2015

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ιωάννινα, 15 Ιανουαρίου 2015 – Στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου εντάσσεται και προσπάθεια για την ανάπτυξη παιδείας οδικής ασφάλειας. Με στόχο την ενημέρωση των μαθητών στο θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής διοργανώνεται εκδήλωση τη Δευτέρα 19/01/2015 από τις 10:30 έως τις 12:30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών στα Ιωάννινα.

Σκοπός της δράσης είναι να αποκτήσουν τα παιδιά του δημοτικού που υλοποιούν πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων σχετικά με την Κυκλοφοριακή Αγωγή, οδική συνείδηση και να γίνουν ικανά να διαχειριστούν την ασφαλή μετακίνησή τους.

Ομιλήτριες στην εκδήλωση θα είναι οι κκ Κατερίνα Θεοδοσέλη και Μαρία Κοντού συντονίστριες Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής οι οποίες θα μιλήσουν στα παιδιά για τους κανόνες του ΚΟΚ και την σωστή κυκλοφοριακή οδική συμπεριφορά.

Ιδιαίτερη έμφαση για την επίτευξη της μείωσης των οδικών ατυχημάτων, δίδεται στην σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στα θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής και στην προετοιμασία τους ώστε να γίνουν υπεύθυνοι αυριανοί οδηγοί.

Με αυτό το γνώμονα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας μέσω διαδραστικών εφαρμογών σε ενότητες όπως: Πεζή μετακίνηση, οδήγηση ποδηλάτου και μοτοσικλέτας, επιβάτες σε οχήματα, τροχαία ατυχήματα.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης κυκλοφοριακής αγωγής αποτελεί τμήμα των πολλών κοινωνικών δράσεων που υλοποιούνται από την Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ300.15 KB